Az ATENOR belép a budapesti lakóingatlan piacra

2021.02.17

Az ATENOR megállapodást írt alá új telkek megvásárlásáról Budapest XI. kerületében, 82.861 m² alapterületen

Az ATENOR megállapodást írt alá új telkek megvásárlásáról Budapest XI. kerületében, 82.861 m² alapterületen.

A Tóváros elnevezésű új projekt összesen 92.183 m²-es lakóterület fejlesztésére alkalmas, melyen 1.326 lakás kerül kialakításra nyolc fázisban. Az első fázis már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, a projekt további fázisainak engedélyeztetése a jövőben történik.

A Tóváros Dél-Budán, a XI. kerületben található, Budapest egyik legnépszerűbb lakónegyedében. Egy patak és egy tó által határolt zöldövezetben helyezkedik el a Balaton és a Budaörsi Repülőtér felé vezető utak mentén, és autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető Budapest belvárosából.

A budapesti lakópiac magas fokú ellenálló képességről tett tanúbizonyságot a Covid-válság óta; továbbá a magyar kormány hatékony intézkedéseket vezetett be, hogy támogassa a családokat saját minőségi lakóhelyük megvásárlásában.

Az új vételt követően a fejlesztés alatt álló ATENOR projektek száma 32-re növekedett, amely közel 1.300.000 mnagyságú portfóliót jelent. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Hágában (Hollandia), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Lisszabonban (Portugália), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Budapesten (Magyarország) és Bukarestben (Románia) találhatóak.

 

Az ATENOR a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő vállalat. Várostervezési és építészeti megközelítésünkkel arra törekszünk, hogy megfelelő választ adjunk a városi és szakmai élet változó igényeire. Ezen szemlélet alapján az ATENOR nagyobb kivitelezésű ingatlanprojektekbe fektet be, melyek egyaránt megfelelnek a helyszín, gazdasági hatékonyság és környezetvédelmi szempontból támasztott szigorú követelményeknek.

Reuters ATE0.BR      -      Bloomberg: ATEB BB

 

Sajtókapcsolat:

Püschl Nikolett

Development & Leasing Manager

Atenor Hungary Kft.

Tel.: +36 30 814 3242

puschl@atenor.eu

 

Kovács Melinda

Leasing Manager

Atenor Hungary Kft.

Tel.: +36 20 915 6183

kovacs@atenor.eu

 

www.atenor.eu

www.vacigreens.hu

www.arenabusinesscampus.hu

www.roseville.hu

további hírek