Az Aréna Business Campus A Épület Access4You Arany minősítést szerzett

2021.03.24

A tavaly májusban átadott, 21.000 m2-es Aréna Business Campus első, “A” Épülete megszerezte az Access4You legmagasabb, Arany fokozatú minősítését.

 

Az ATENOR az első olyan fejlesztő, aki projektjeit az Access4you által biztosított rehabilitációs mérnökökkel karöltve tervezte annak érdekében, hogy az épületek és azok környezete valóban minden tekintetben akadálymentes legyen, valamint olyan hozzáférési lehetőségeket, megoldásokat biztosítson, amelyek a speciális igénnyel élő, “SPI-személyek” mindennapjait megkönnyíti, illetve hozzásegíti őket a teljes értékű életvitel és napi munkarutin kibontakozásában.

„Az ATENOR erős nemzetközi vállalati kultúrájának egyik pillére az emberközpontú tervezés: olyan ingatlanfejlesztések megvalósítása a cél, amelyek harmonizálnak a várossal, környezettudatosak, továbbá az ingatlant használó emberek kényelmét és jólétét szolgálják. Ezért az elérhető legmagasabb, Arany Fokozatú Akadálymentes Helyszín minősítés megszerzése érdekében már a tervezési szakaszban tanácsadói megbízást adtunk a helyszínek auditálását végző és az európai tanúsító védjegyet kiállító Access4you-nak.” –mondja Borbély Zoltán, az ATENOR Hungary Country Directora.

Az ATENOR minden projektjében a legmagasabb szintű, hiteles akadálymentesség kialakítása mellett döntött. Az 50.000 m2-es Váci Greens „E” és „F” épületénél, a 72.000 m2-es Aréna Business Campus teljes 4 épületből álló projektjénél, továbbá a fejlesztés alatt álló 15.000 m2-es óbudai RoseVille és a hamarosan induló 17.000 m2-es, XI. kerületi BakerStreet esetén is az akadálymentesség már a tervezőasztalon előtérbe került. Az ATENOR a műszaki tervek kidolgozásába rehabilitációs szakmérnököket vont be, és az Access4you 8 SPI érintetti csoport számára kialakított akadálymentességi követelményrendszerét vette alapul.

A követelményrendszer mind az épített környezet, a bejutás, tájékozódás és elérhető szolgáltatások használhatóságát és hozzáférhetőségét vizsgálja. Az alapszintű, mozgás típusú akadálymentességen túl az ATENOR minden érintetti csoportra kiterjesztette a hozzáférhetőség igényét, melynek eredményeképpen mind a 4 projekt Arany fokozatú minősítést fog kapni.

Ennek első fáziskaént a tavaly májusban átadott Aréna Business Campus A épület a felmérést követően idén márciusban megszerezte a legmagasabb, Arany fokozatú minősítést.

„Az Aréna Business Campus „A” Épület bérbeadása gőzerővel halad előre. A földszinti üzlethelyiségek már elkeltek, melyek számos szolgáltatást (orvosi rendelő és vendéglátó egységek) biztosítanak a bérlőknek és a környéken lakóknak. Az irodabérlők tavaly nyáron és idén év elején beköltöztek az épületbe. A fennmaradó területekre előrehaladott tárgyalások zajlanak különböző nagy nemzetközi és hazai bérlőkkel.” – mondja Borbély Zoltán.

„Ezzel párhuzamosan a 15.000 m2-es „B” épület kivitelezése is a tervek szerint megy előre, amely az idei év során átadásra fog kerülni.” – tette hozzá Borbély Zoltán.

 

 

Az ATENOR a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő vállalat. Várostervezési és építészeti megközelítésünkkel arra törekszünk, hogy megfelelő választ adjunk a városi és szakmai élet változó igényeire. Ezen szemlélet alapján az ATENOR nagyobb kivitelezésű ingatlanprojektekbe fektet be, melyek egyaránt megfelelnek a helyszín, gazdasági hatékonyság és környezetvédelmi szempontból támasztott szigorú követelményeknek.

Reuters ATE0.BR      -      Bloomberg: ATEB BB

  

Kapcsolat:

Püschl Nikolett

Development & Leasing Manager

ATENOR Hungary

Tel: +36 30 814 3242

puschl@atenor.eu

www.atenor.eu

www.vacigreens.hu

www.arenabusinesscampus.hu

www.roseville.hu

további hírek